ONS BEDRIJF

Contacteer ons

Hebt u vragen of wenst u een offerte?captcharefresh
Voer de code in de afbeelding in

Data: de spil van de digitale economie

Consultant Business Intelligence

Het bedrijf Consultant-B.I. werd eind 2016 door William Vande Wiele opgericht in het digitale hart van Brabant.

William Vande Wiele is al 20 jaar bezig met strategisch advies en diensten voor databases met klantengevens. Hij richtte verschillende bedrijven op die aan de top staan in de datasector in België, Frankrijk en Azië. Als lid van de raad van bestuur van allerlei bekende bedrijven en als gedelegeerd bestuurder van Kompass International gaf hij de afgelopen 20 jaar al meermaals blijk van een schitterend inzicht in nieuwe trends.
Zo zag hij al snel de definitieve verschuiving van marketing richting realtime interactie en klantenrelaties.

Consultant-B.I. steunt dan ook op de troeven van zijn sterke overtuiging dat data cruciaal zijn voor de economie van de 21e eeuw.

Testimonials

“Ik heb het genoegen gehad om gedurende twee jaar samen te werken met William en zijn advies te krijgen na de verkoop van zijn bedrijf.
 
Over welke kwaliteiten beschikt hij?
 
Een buitengewone persoonlijke inzet, uitstekende neus voor zaken, originele technische en zakelijke aanpak en een ongeziene aanleg om oplossingen te vinden wanneer alles problematisch lijkt, dikwijls samen met een onvoorstelbare bescheidenheid. William is daarenboven een betrouwbare partner, die ik ten zeerste aanbeveel aan elke algemene directie die haar blik wil verruimen."


Patrick Coupier, CEO, Groupe Kompass, Parijs, Frankrijk

“Na gedurende meer dan 10 jaar met William samengewerkt te hebben, begrijp ik beter uit welk hout echte ondernemers zijn gesneden: een ambitieuze kijk op de toekomst, een buitengewone gedrevenheid tijdens het werk, een onverzadigbare behoefte om te innoveren, risico’s te nemen en te winnen, een geduchte zakenman met respect voor het individu, iemand die vertrouwen en getrouwheid opwekt dankzij een combinatie van talent en een gezonde wil om zaken te doen zonder alleen naar geld te hunkeren en dit alles om ten volle van het leven te genieten en tegelijkertijd het leven van zijn geliefden te verbeteren.”


Prof. Marc Henri De Bruyne, Founding Consultant, VADEMECOM, Brussels, Belgium

“Ik heb bijna 10 jaar geleden William leren kennen in het kader van mijn werk als journalist. Hij heeft me al snel begeleid bij de digitale transformatie van mijn bedrijf. Ik kon doorheen de jaren steeds rekenen op waardevol advies en doeltreffende acties. Hij beschikt over de juiste kwaliteiten, die ik zeker aanbeveel.”


Alain de Fooz, uitgever, Solutions Magazine/Soluxions Magazine, Brussels, Belgium

"Ik ontmoette William 15 jaar geleden in mijn zoektocht naar kwalitatieve, digitale data.
William is niet alleen een uitstekende digitale ondernemer, maar is ook een uitermate creatief persoon die zijn bedrijf voortdurend opnieuw uitvindt en proactief op de nieuwste markttrends kan inspeelt.
Ik werk al 15 jaar met hem samen en hij bewijst ons elke dag met zijn loyaliteit en ernst dat zakenrelaties hoofdzakelijk gebaseerd zijn op betrokkenheid en vertrouwen."


Patrice Ceccaldi, Président – CEO chez Altares – Dun and Bradstreet, Paris, France

“Ik heb het genoegen gehad gedurende verschillende jaren met William samen te werken. Hij is een echte kenner van data en digitale marketing. Dankzij zijn deskundigheid konden we producten en diensten ontwikkelen met een bijzonder grote meerwaarde. William heeft zijn uitmuntende kennis van de markt en marktspelers aangewend om onze strategieën te vertalen in concrete acties en businessplannen. De samenwerking met William verloopt altijd vlot en is aangenaam.”


Olivier Mayot, Managing Partner, ByPath, Parijs, Frankrijk

“William is een echte partner geweest voor mijn direct marketingbureau theBluePill. Zowel hij als zijn teams hebben altijd kort op de bal gespeeld en vonden steevast de juiste oplossingen voor de communicatienoden van onze klanten.
Dankzij zijn kennis van databanken konden we in gans Europa en in alle segmenten, tot de kleinste toe, wervingscampagnes oprichten.
Met zijn proactieve aanpak en vakmanschap konden we regelmatig succesvolle marketing campagnes voeren.”


Xavier Delanglade, Digital Entrepreneur, RedPill SAS, Parijs, Frankrijk

“Ik werk al 15 jaar samen met William. Hij is altijd een voorloper geweest op vlak van digitale marketing, in het bijzonder e-mailmarketing. Hij is al die tijd niet alleen een dienstverlener maar vooral een partner geweest met wie wij de juiste hefbomen hebben gevonden om onze respectievelijke bedrijven te laten groeien!”


Thomas Poussardin, Adjunct Algemeen Directeur, Manageo, Aix-En-Provence, Frankrijk

“Ik werk ondertussen al meer dan 15 jaar samen met William. Eerst als klant, vervolgens als dienstverlener of als partner. Ondernemerszin zit William in het bloed. Hij stelt altijd oplossingen voor in plaats van problemen te zien. Hij heeft veel sneller dan de meeste spelers het potentieel van de digitale marketing ontdekt en heeft oplossingen ontwikkeld die beantwoorden aan de behoeften van zijn klanten. William is een durver, die risico’s niet uit de weg gaat. Hij komt steeds zijn verplichtingen na en is uiterst efficiënt.”


Pierre Lelong, Disruptive Innovation Hunter, Technofutur TIC, Gosselies, Belgium

“Het was een grote eer om William te leren kennen en met hem samen te werken. William is een intelligente, nederige, pragmatische en toegewijde man met visie en ethiek. Hij beschikt over alle gedroomde kwaliteiten voor een geslaagd partnerschap. De wereld van de data heeft geen geheimen voor William en het zou een gemiste kans zijn om niet met hem te werken.”


Alain Szleper, Managing Director, ESBE International sa, Brussels, Belgium

Netwerk van experten

Voor dit project werkt Consultant-B.I. samen met een netwerk van interne en externe experten met elk hun eigen specialisatie binnen BI:

Data analisten

Data scientists

Business analisten

Software engineers

Specialisten in cyberbeveiliging

B.I. consultants

© ATELIER100 ✿ For the moments & details